به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، دكتر عبدا... محمدي معاون مدیرکل توسعه فناوری، ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در آیین اختتامیه نمایشگاه هفته پژوهش خراسان شمالی بیان کرد: این استان از پتانسیل بسیار بالای برخوردار است و یکی از مصادیق آن همین همگرایی استانداری و دانشگاهها برای برگزاری نمایشگاه است.
وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی قادر است هم در صنعت و هم در کشاورزی با پشتیبانی دانشگاهها به جایگاه ویژه ای ارتقاء پیدا کند، افزود: کارآفرینی به معنای خلاقیت در کار و ایجاد فرصتهای جدید اقتصادی و تولیدی و خلق ارزشی جدید با خطرپذیری و ریسک است.
محمدی ادامه داد: کارآفرینان و پژوهشگران به خاطر خطرپذیری بالایی که دارند افراد ارزشمندی هستند و وظیفه ماست که از همه آنها تقدیر و تشکر کنیم، به هر حال پویایی و بالندگی جامعه مرهون زحمات این قشر است.
وی یکی از عوامل موثر در توسعه کارآفرینی را توجه خاص به نظام آموزش عالی دانست و بیان کرد: رشد علمی به تنهایی کافی نیست و باید این علم به تولید ثروت بینجامد.
این مسئول ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد ادامه داد: زمانی دانشگاه رسالت خود را در آموزش میدید که درواقع نسل اول به شمار می رود، اما با توجه به نیازهای بشر دانشگاه یک قدم جلوتر گذاشت و در نسل دوم خود پژوهش را محور کار قرار داد.
وی تصریح کرد: این پژوهش ها در حوزه های گوناگون تولید شد اما اکثرا حالت کتابخانهای به خود گرفت لذا بعد از مدتی دانشآموختگان بسیاری از دانشگاه خارج شدند که بیکاری آنها تبدیل به بحران شده است.
عبدا... محمدی نسل سوم دانشگاهها را کار آفرین اعلام کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی از ابتدا یک دانشگاه انعطافپذیر بوده که در سالهای اخیر تلاش میکند خود را به عنوان دانشگاه کارآفرین مطرح کند.
وی ادامه داد: یکی از این تلاش ها برگزاری جشنوارهها با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی تفاهمنامهی منعقد شده است که در 31 استان برنامه ریزی شده است.
این فعال دانشگاهی با اشاره به اینکه تمام اقدامات در راستای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است، اضافه کرد: اولین بند آن تاکید بر تامین شرایط و فعالسازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایههای علمی و انسانی کشور به منظور توسعه کارآفرینی است.
وی بیان کرد: اقدامات متعددی دانشگاه آزاد اسلامی شروع کرده از جمله برگزاری رویدادهای کارآفرینی و استارتاپ ویکندها در واحدهای مختلف که موجب گرد هم آمدن گروههای کارآفرین و حمایت معنوی و مادی از آنها می شود. راهاندزی سامانه ای ملی بمنظور تسهیل خرید و فروش فناوریهای دانشبنیان که هر شخصی میتواند در این سامانه شرکت و محصولات فناورانه خود را عرضه کند و یا برای آن سرمایه گذار و بازاریابی انجام دهد.
محمدی از راهاندازی کمیتههای ویژه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستادهای ویژه توسعه فناوری خبر داد و گفت: از اساتید واحدهای کل کشور جهت دریافت طرحهای کارآفرینی و فناورانه و معرفی آن به ستاد توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حمایت های ویژه بکارگیری می کنیم.
وی تصریح کرد: ما بخشنامهای به واحد های خود در استانها ابلاغ کرده ایم که درب دانشگاه آزاد اسلامی را به روی شرکتهای دانشبنیان باز کنند و اگر محصولی را نیاز داشتیم و شرکت دانشبنیانی این محصول را تولید کند در اولویت خرید دانشگاه آزاد قرار بگیرد.
این مسئول دانشگاه آزاد گفت: 203 مرکز رشد در کشور وجود دارد که تعداد 71 واحد از آن متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است یعنی یک سوم مراکز رشد و علی رغم اینکه هزینه بر هستند ریاست دانشگاه معتقد است حتما این مراکز راهاندازی شود تا بستر مناسبی جهت فعالیت هستهها و واحدهای فناور فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه تعداد مراکز رشد قابل ارتقاء است و این استان قابلیت دارا بودن این مراکز را دارد، گفت: تلاش خود را میکنم که دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد دارای مرکز رشد بشود.
معاون مدیرکل توسعه فناوری، ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اقدام دیگر را توسعه تحصیلات تکمیلی مخصوصا برای تقویت ارتباط صنعت دانست و گفت: توسعه دکترای پژوهش محور را برای معرفی دانشجویان به صنعت و انعقاد قرارداد با آنها آغاز کرده ایم.
وی همچنین از راهاندازی اولین پارک علم و فناوری خصوصی در دانشگاه آزاد خبرداد و گفت: در تلاش هستیم در تمام استانها نمایندگی داشته باشیم.
عبدا... محمدی راهاندازی شهرک فناوری آزاد(شفا) که قرار است در همه استانها ایجاد شود را از برنامه های این دانشگاه دانست و گفت: طبیعتا این شهرک برای اینکه خوب و قوی راه بیفتد مستلزم حمایتهای ویژه استاندار خراسان شمالی است.